Projecten van Rotary Dronten

Rotaryclub Dronten voert geregeld kleine en grotere projecten uit. Soms internationaal, samen met de zusterclubs, dan weer lokaal. Tussendoor werden verschillende lokale projecten uitgevoerd door zelf werkzaamheid van de leden (bos onderhoud, camping onderhoud, plaatsen pergola's, aanleg jeu de boule baan, plaatsen bankjes, helpen bij de aanleg van het wandelpad Biddinghuizen, vervoer gehandicapten, enz.) Enkele voorbeelden van afgeronde projecten zijn:

Santa Fun Run (2013)

Op zondag 22 december 2013 organiseerde Rotaryclub Dronten de tweede editie van de Santa Fun Run. De naar schatting 700 deelnemers aan dit evenement liepen verkleed als Kerstman een ronde van 5 km door Dronten. En dat alles voor het goede doel. Hospice Dronten en Voedselbank Dronten konden beide een cheque ter waarde van € 4.040,- in ontvangst nemen.

Register to read more...

Werken voor het goede doel (zomer 2012)

In opdracht van verpakkingsbedrijf Bangma in Dronten heeft Rotaryclub Dronten 270.000 pizzadozen voor een grote supermarktketen voorzien van een actiesticker. Dit handwerk werd midden in de vakantieperiode opgepakt. Ruim 50 leden, hun familieleden en vrienden, klaarden de klus waardoor € 4.000 bij elkaar is gewerkt.

Kerstdiner op herhaling (2013)

In december 2013 organiseerde Rotaryclub Dronten voor de derde keer een kerstdiner voor 100 inwoners van Gemeente Dronten. De gasten werden thuis opgehaald en in de accommodatie van zorgcentrum De Regenboog op een heerlijk diner verrast. De leden van Rotary Dronten kookten en serveerden.

Klokkenstoel (2011)

Op de openbare begraafplaats in Dronten is samen met Gemeente Dronten een nieuwe klokkenstoel gerealiseerd. De bijdrage van Rotaryclub Dronten is de in brons gegoten klok terwijl Gemeente Dronten de houten constructie voor haar rekening heeft genomen. De klokkenstoel is in het voorjaar van 2011 in gebruik genomen.

Winterparty (2011)

In februari 2011 organiseerde Rotaryclub Dronten een grootse Winterparty in De Rede van Dronten. Via kaartverkoop en een kunstveiling werd € 12.500,- bijeen gebracht voor lokale doelen in Dronten. Het succes van het feest, met ruim 800 bezoekers, was dermate dat overwogen wordt om er een jaarlijks terugkerende activiteit van te maken.

Kerstdiner (2009)

In december 2009 organiseerde Rotaryclub Dronten een kerstdiner voor 150 inwoners van Gemeente Dronten waarvan verwacht kon worden dat ze zelf geen kerstdiner zouden hebben. Alle gasten werden thuis opgehaald en op een heerlijk diner verrast. Na afloop van de gezellige avond kregen alle deelnemers een kerststukje mee naar huis.

Sumba project (2008)

Ten gevolge van overstromingen op het eiland Sumba (Indonesië) zijn vele voorzieningen, woningen e.d. verloren gegaan. Dit project is gericht op het herstel en de bouw van sanitaire voorzieningen in dit gebied om de hygiënische toestand te verbeteren.

Uit en toch thuis (2007)

Tijdens de viering van het 40 jarig jubileum in 2007 is er een inzamelactie gehouden ten behoeve van het logeerhuis van de Stichting "Uit en toch thuis" in Swifterbant. De opbrengst van deze actie was € 2.300,- en is door de Stichting gebruikt om een til-lift aan te schaffen.